Boekingsformaliteite

We raden u aan om een tourpakket rechtstreeks bij ons kantoor te boeken. Het is comfortabel en veilig. U kunt hier meer lezen over ons bedrijf. Opent interne link in huidig venster op deze pagina.

Hoe aanvragen?

Als u interesse heeft in deelname aan een van de fietstochten, kunt u Opens internal link in current windowdit online formulier invullen.
Als u interesse heeft in deelname aan een van de wandeltochten, Opens internal link in current windowvul dan dit formulier in.

U kunt ook een mail sturen naar bird@bird.pl met alle benodigde details:

- Naam (namen) van gast(en).

- Uw huisadres (belangrijk voor opmaken factuur en/of versturen van brieven/documenten).

- Telefoonnummer

- Welke tour wilt u boeken?

- Een of twee persoonskamers (u kunt ook aangeven dat u een bed wilt in een tweepersoonskamer).

- Wilt u een fiets huren? (Zo ja, dan is uw lengte handig om te weten).

- Wilt u extra nachten boeken voor of na de tocht in Krakau (of bijvoorbeeld Warschau, Wroclaw, Boedapest, Wenen)?

- Andere wensen?

De aanvraag heeft een niet-bindende vorm. Na ontvangst controleren wij de beschikbaarheid van plaatsen en informeren wij u over verdere formaliteiten.

Reisdata.

Wij bieden data voor elk programma. De meeste starten en eindigen in het weekend, zodat u gemakkelijk een langere vakantie kunt organiseren door de ene tour na de andere te boeken. Gelieve indien mogelijk aanpassen aan deze data. Als u echter op een andere dag wilt gaan, is dit mogelijk en individueel onderhandelbaar. De prijs kan in dit geval iets hoger zijn.

Begeleide en zelfstandige tours.

De meeste reizen worden tegenwoordig aangeboden in de meest populaire vorm, namelijk op zelfstandige basis. Deelnemers passeren individueel de etappes in hun eigen tempo op basis van de ontvangen kaart en routebeschrijving. Soms zijn er ook GPS-bestanden beschikbaar. Een uitzondering is onze meest populaire Krakau-Dunajec tocht. In dit geval bieden wij ook de mogelijkheid om deel te nemen in een groep onder begeleiding van een Engels-sprekende gids. Om dit te laten plaatsvinden, moeten er minstens 5-6 deelnemers zijn. We houden u op de hoogte van de beschikbare data.

Trips naar Oekraine en Wit-Rusland worden ook alleen georganiseerd in de vorm van begeleidende tours.

Accommodatie

Tijdens de reizen bieden wij accommodatie in hotels en pensions van een degelijk niveau aan. Hierin blijven Polen en buurlanden niet achter bij de normen van de Westerse wereld. De kamers zijn schoon, netjes en altijd voorzien van badkamer, douche en toilet. Tweepersoonskamers bestaan meestal uit twee aparte bedden. Als u liever een groot tweepersoonsbed wilt, geef dit dan aan bij uw boekingsaanvraag. In het geval van de Krakau-Dunajec tour bieden wij twee accommodatie categorieën aan. De categorie ‘Basis’ (2- en 3-sterren hotels en pensions) en ‘Luxe’ (3- en 4-sterren hotels). Voor de andere tochten boeken we doorgaans de best beschikbare hotels in de steden op de route met een standaard van drie sterren.

Maaltijden

De prijs van de tour is meestal inclusief halfpension maaltijden (ontbijt en diner). Het ontbijt wordt doorgaans geserveerd van 07.00-09.00 uur in de vorm van een uitgebreid buffet. Een warm diner (18.00-20.00 uur) bestaat uit 3 gangen (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert). We proberen een gevarieerd menu samen te stellen, inclusief regionale gerechten. U kunt een vegetarische optie bestellen. Extra accommodatie voor of na de tour worden geboekt als logies en ontbijt.

Bagage service

Tijdens de tocht vervoeren wij uw bagage tussen de hotels. U kunt een willekeurig aantal stuks bagage meenemen. Bij vertrek wordt bagage tot 09.00 uur bij de receptie achtergelaten en meestal kan het uiterlijk 16.00 uur in het volgende hotel gevonden worden, meestal eerder.

Assistentie tijdens de reis

Tijdens de trip kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de vertegenwoordiger van het bedrijf in het Engels. Dit is ook mogelijk in de avond, in het weekend en op feestdagen. In noodsituaties, zoals een ongeval of pech met de fiets, proberen we zo snel mogelijk hulp te organiseren.

Prijzen en betalingsvoorwaarden

De prijzen van diensten zijn in Euro. Daarnaast publiceren we een prijslijst in Amerikaanse Dollars en Britse Ponden. Na bevestiging van deelname aan de reis (indien de aanvraag eerder dan een maand heeft plaatsgevonden) vragen wij doorgaans geen gedeeltelijk voorschot. Wij sturen ongeveer een maand voor de start van de reis een factuur voor het gehele bedrag. Wat de betalingswijze betreft: wij geven de voorkeur aan een bankoverschrijving in EU, USD of GBP. In uitzonderlijke situaties is het ook mogelijk om met een creditcard te betalen. Alle financiele zaken kunnen individueel besproken worden.

Annuleringsvoorwaarden

Mocht het voorkomen dat u niet meer kunt deelnemen aan een geboekte reis, dan verzoeken wij u om dit schriftelijk aan ons door te geven. Dit soort problemen proberen wij zo vriendelijk mogelijk te benaderen. Indien annulering uiterlijk een maand voor de reis plaatsvindt, zijn er geen kosten aan verbonden. We stellen geen strakke dealines of vaste bedragen voor annuleringskosten – dat wil zeggen een bepaald percentage van de prijs voor een bepaald aantal dagen van de reis. We trekken alleen de werkelijk gemaakt kosten af – dit hangt af van de beslissingen van de hotels waarmee we samenwerken evenals van andere omstandigheden. Bij laattijdige annulering, bijvoorbeeld een paar dagen voor de start van de reis, kunnen de kosten van de eerste nacht of 20-30% van de totale reis prijs zijn.

Andere zaken

Als u nog vragen of twijfels heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen onmiddellijk reageren.

Taalkennisgeving

Wij begrijpen geschreven Nederlands maar spreken of schrijven dit zelf (nog...) niet. Iedereen op ons kantoor kent Engels en sommigen ook Duits. We zouden het op prijs stellen als u in een van deze talen zou kunnen corresponderen